Debit spreads versus credit spreads

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit webinar gaat over:

U bent van harte uitgenodigd voor ons exclusieve webinar over optiestrategieën, waarin Piet Vannoppen dieper ingaat op de verschillen tussen debit en credit spreads. Tijdens dit webinar krijgt u waardevol inzicht in de voor- en nadelen van beide strategieën en hoe u ze strategisch kunt toepassen in verschillende marktomstandigheden. Piet Vannoppen bespreekt onder andere hoe u de juiste breedte bepaalt op basis van strikes en welke looptijd het beste past bij uw handelsdoelen. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan hoe subtiele marktbewegingen de waarde van spreads kunnen beïnvloeden en waarom trendanalyse cruciaal is voor het succesvol timen van uw trades.

Deze masterclass is geschikt voor:

  • Semi-gevorderde optiebeleggers
  • Exclusief voor LYNX klanten

Belangrijke Risicowaarschuwing: Opties zijn complexe financiële instrumenten die niet geschikt zijn voor alle beleggers. Het gebruik van opties kan aanzienlijke risico’s met zich meebrengen, waaronder maar niet beperkt tot:

  • Verlies van Kapitaal: Bij het kopen van opties kunt u uw volledige inleg verliezen als de markt zich niet in de door u verwachte richting beweegt. Het schrijven (verkopen) van opties kan leiden tot onbeperkte verliezen, omdat de prijs van de onderliggende waarde aanzienlijk kan stijgen of dalen.
  • Volatiliteitsrisico: Opties zijn gevoelig voor veranderingen in volatiliteit. Onvoorziene schommelingen in de marktvolatiliteit kunnen leiden tot aanzienlijke verliezen, zelfs als de onderliggende waarde zich in de verwachte richting beweegt.
  • Tijdverval: Opties verliezen waarde naarmate de expiratie nadert. Dit betekent dat zelfs als de onderliggende waarde zich in de juiste richting beweegt, de optie toch waardeloos kan eindigen als de beweging niet groot genoeg is.
  • Liquiditeitsrisico: In tijden van marktstress of lage liquiditeit kunnen opties moeilijk te verhandelen zijn tegen gunstige prijzen, wat kan leiden tot onverwachte verliezen of het onvermogen om een positie te sluiten.
  • Marktrisico: Marktfactoren zoals economische gegevens, politieke gebeurtenissen (zoals verkiezingen), en andere onvoorziene gebeurtenissen kunnen aanzienlijke en onverwachte effecten hebben op de prijzen van opties.
  • Financiële Hefboomwerking: Opties bieden hefboomwerking, wat betekent dat kleine bewegingen in de onderliggende waarde kunnen leiden tot grote winsten of verliezen. Hoewel dit aantrekkelijk kan lijken, vergroot het ook het risico aanzienlijk.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw volledige inleg verliezen. Dit webinar is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vormt geen beleggingsadvies. Voordat u in opties handelt, raden wij u aan om uw situatie te bespreken met een gekwalificeerde financieel adviseur om ervoor te zorgen dat het


Aankomende webinars

Andere interessante webinars: