Optiestrategieën voor kwartaalcijfers: inzicht in kansen en risico’s

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit webinar gaat over:

In deze exclusieve LYNX Masterclass zal Piet Vannoppen diep ingaan op “earnings plays” en hoe u kunt inspelen op de volgende kwartaalcijfers met optiestrategieën die een hoge risk-reward verhouding bieden. Dit webinar is specifiek bedoeld voor beleggers die reeds over een basiskennis van opties beschikken, aangezien de besproken strategieën een hoog risicoprofiel hebben en niet geschikt zijn om een volledige portefeuille mee te vullen.

Dit webinar gaat over:

  • Tijdige voorbereiding voor Earnings Plays: U begrijpt waarom het belangrijk is om deze strategieën ruim vóór het begin van het “earnings season” te plannen en niet middenin het seizoen.
  • Analyseren van belangrijke Factoren: Piet zal toelichten hoe u twee cruciale factoren moet evalueren voordat u een specifieke setup kiest:
    1. Wat verwacht u dat de impliciete volatiliteit (IV) zal doen in de dagen na de bekendmaking van de cijfers?
    2. Wat verwacht u dat de prijs van de onderliggende waarde zal doen na de bekendmaking?
  • Diepgaande analyse van strategieën: U ontdekt de verschillende setups, zoals de calendar spread en de butterfly spread, en leert wanneer en waarom u voor een bepaalde strategie zou kiezen. Piet zal ook ingaan op de mogelijkheid van het gebruik van een credit spread, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Risico’s van Optiestrategieën tijdens Earnings Season:

Bij het inzetten van optiestrategieën rond kwartaalcijfers zijn er aanzienlijke risico’s waar u rekening mee moet houden:

  • Verlies van inleg: De besproken strategieën kennen een hoog risico en kunnen leiden tot volledig verlies van uw inleg, vooral als de markt onverwacht beweegt of de verwachtingen niet uitkomen.
  • Impliciete volatiliteit: Veranderingen in de IV kunnen de waarde van uw optiepositie aanzienlijk beïnvloeden. Zelfs een correcte voorspelling van de richting van de onderliggende waarde kan leiden tot verlies als de IV zich anders ontwikkelt dan verwacht.
  • Timing: Het tijdstip waarop u een positie inneemt en sluit, is cruciaal bij earnings plays. Onjuiste timing kan leiden tot grote verliezen, zelfs als uw analyse juist was.
  • Complexiteit: De besproken strategieën zoals calendar spreads en butterfly spreads zijn complex en vereisen een goed begrip van zowel opties als marktgedrag. Fouten in de uitvoering kunnen kostbaar zijn.
  • Liquiditeit: Rond earnings zijn de spreads tussen bied- en laatprijzen vaak groter, wat kan leiden tot hogere kosten bij het openen of sluiten van posities.

Opties zijn complexe en risicovolle producten. Ze zijn niet geschikt voor alle beleggers. U kunt meer verliezen dan uw initiële investering.


Aankomende webinars

Andere interessante webinars: