Cijferseizoen barst los met cijfers van Alphabet & Tesla

Door Justin Blekemolen


S&P 500
ISIN: US78378X1072
|
Ticker: SPX --- %

---
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
More about the Index
Artikel laten voorlezen

Technologieaandelen lieten maandag een sterk herstel zien na de verkoopgolf van vorige week. De S&P 500 steeg met 1,08% voor zijn beste dag sinds begin juni, terwijl de Nasdaq zelfs 1.6% kon bijschrijven. De S&P 500 werd geleid door de sectoren informatietechnologie en communicatiediensten, die respectievelijk ongeveer 2% en 1.2% wonnen. Uiteraard profiteerde de Nasdaq het meeste van aandelen als Tesla (+5,15%), Nvidia (+4,8%), Netflix (+2,24%) en Meta (+2,23%).

De Russell 2000, gericht op kleine bedrijven, voegde 1.7% tijdens de handelssessie van maandag, Dit bouwde voort op de winst van vorige week, wat werd gezien als een teken dat handelaren geld verplaatsen naar deze groep van kleine bedrijven, weg van de Big Tech namen die dit jaar enorme winsten hebben geboekt. De verschuiving naar small caps komt ook doordat beleggers steeds enthousiaster worden over het vooruitzicht dat de Federal Reserve binnenkort de rente zal verlagen, een stap die als bijzonder gunstig wordt gezien voor kleinere en meer cyclisch georiënteerde bedrijven.

Verder lijken beleggers ook voor te sorteren op kwartaalcijfers van diverse grote namen later deze week. Vanavond nabeurs zullen techgiganten Alphabet en Tesla hun resultaten bekendmaken. Vanmiddag is het eerst de beurt aan General Motors, Coca-Cola, Comcast, UPS en Spotify, die voor de opening van de markt hun cijfers publiceren.

NXP Semiconductors verloor gisteravond in de nabeurshandel 8% nadat de aangepaste winst in het tweede kwartaal de verwachtingen van Wall Street niet haalde. NXP rapporteerde een aangepaste winst van $3.20 per aandeel, terwijl de consensusramingen op $3.21 per aandeel lagen, volgens LSEG.

Nasdaq-100 index

Ethereum ETF

Ether ETF’s lijken vanmiddag op de Amerikaanse markt te verschijnen, ongeveer zes maanden na de introductie van bitcoinfondsen. Enkele van de bedrijven die hebben gestreden om ether ETF’s te lanceren, zijn grote vermogensbeheerders zoals BlackRock, Fidelity en VanEck.

De Ether ETF’s worden verwacht minder vraag te hebben, althans in eerste instantie, dan de bitcoin ETF’s, die tot nu toe meer dan $16 miljard aan netto-instromen hebben aangetrokken, volgens FactSet. Toch zijn de nieuwe fondsen een teken dat crypto steeds meer verweven raakt met het traditionele financiële systeem.

Blik op Azië en Europa

De markten in de Azië-Pacific regio toonden dinsdag een gemengd beeld nadat Wall Street politieke onzekerheid naast zich neerlegde en stevige winsten boekte. De Democraten verenigden zich maandag achter Harris als de voornaamste kandidaat van de partij voor de presidentsnominatie.

In Australië steeg de S&P/ASX 200 licht met 0,61%. In Japan daalde de Nikkei 225 met 0,09%, terwijl de brede Topix met 0,08% vooruitging. Zuid-Korea’s Kospi klom met 0,46% en de small-cap Kosdaq steeg met 0,48%. De producentenprijsindex van Zuid-Korea steeg in juni met 2,5% op jaarbasis, vergeleken met een stijging van 2,3% in mei. Aandelen van de populaire berichtendienst-app Kakao daalden met 4,63% nadat er naar verluidt een arrestatiebevel was uitgevaardigd voor oprichter Brian Kim door de Zuid-Koreaanse rechtbank wegens beschuldigingen van marktmanipulatie. De Hang Seng Index in Hongkong daalde met 0,09%, terwijl de CSI 300 van het vasteland van China met 1% daalde.

Europese aandelen zullen dinsdag naar verwachting gemengd openen, terwijl beleggers de laatste bedrijfsresultaten uit de regio verwerken. Vanochtend werden de boeken geopend bij onder meer Thales, Alstom, Norsk Hydro, AkzoNobel, Banco de Sabadell, Randstad, Enagas en LVMH.

BEURSNIEUWS
Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks kosteloos onze beursupdate.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beursagenda

Dinsdag 23 juliVS – Bestaande huizenverkopen16:00
Woensdag 24 juliDE – Consumentenklimaat
EUR – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Bouwvergunningen
VS – Handelsbalans goederen
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
VS – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Nieuwe huizenverkopen
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
08:00
10:00
14:30
14:30
14:30
15:45
16:00
16:30
22:05
Donderdag 25 juliDE – Bedrijfsverwachtingen
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – BBP
VS – Hanselsbalans goederen
VS – Jobless claims
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
10:00
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
Vrijdag 26 juliJPY – Tokyo basis CPI
VS – Kern PCE prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
01:30
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/2024/07/08/stock-market-today-live-updates.html


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.