Wall Street sluit voor 8ste dag op rij hoger

Door Justin Blekemolen


ISIN: US78378X1072
|
Ticker: SPX --- %

---
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
More about the Index
Artikel laten voorlezen

Op Wall Street beleefden de belangrijkste indices opnieuw een succesvolle dag. De S&P 500 steeg met bijna 1%, terwijl de Nasdaq 1,4% won. Beide indices boekten hun achtste opeenvolgende winst, een prestatie die sinds eind 2023 niet meer was voorgekomen. Deze opmerkelijk snelle stijging kwam voor veel beleggers mogelijk als onverwacht, nadat de beurs in korte tijd een behoorlijke koersval liet zien. Daarbij is de VIX index, die de verwachte volatiliteit meet, in mum van tijd teruggevallen naar 14,7, naar eerder deze maand nog boven de 65 te zijn gestegen. Die piek in volatiliteit vond plaats op 5 augustus, toen de S&P 500 zijn slechtste sessie sinds 2022 doormaakte als gevolg van een wereldwijde verkoopgolf. Recente sterke detailhandelscijfers en een gematigd inflatierapport hebben echter geholpen om de zorgen van beleggers over de economie te verlichten.

In de sectoren zag de S&P 500 een brede rally, met sterke stijgingen voor de financiële, gezondheidszorg- en consumentengoederensectoren. Zo stegen Nvidia en AMD beide met ruim 4%, terwijl de gezondheidszorgsector werd gesteund door stijgingen van 3,6% en 4% in Moderna en Dexcom. Alle 11 de S&P sectoren sloten de dag hoger af, met informatietechnologie als koploper met een stijging van 1,44%.

In de nabeurshandel steeg het cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks met 2,77% na het rapporteren van sterke kwartaalresultaten die zowel de omzet- als winstverwachtingen overtroffen. Bovendien waren de vooruitzichten voor de aangepaste winst in het lopende kwartaal beter dan analisten hadden verwacht, wat het vertrouwen van beleggers versterkte.

Deze week richten beleggers hun aandacht op het jaarlijkse Jackson Hole Economic Symposium van de Federal Reserve, waar voorzitter Jerome Powell vrijdag een toespraak zal houden. Wall Street hoopt aanwijzingen te krijgen over het beleid tijdens de Fed-vergadering in september, waarbij de markt momenteel een kans van ongeveer 76% inschat dat de rente met 25 basispunten zal worden verlaagd, volgens de CME FedWatch Tool.

BEURSNIEUWS
Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks kosteloos onze beursupdate.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nikkei opnieuw sterk

De markten in de Azië-Pacific-regio sloten dinsdag overwegend hoger, geïnspireerd door de sterke rally op Wall Street de avond ervoor. Beleggers verwerkten daarnaast de notulen van de meest recente vergadering van de Australische centrale bank.

Japan leidde de regio, met de Nikkei 225 die meer dan 2% steeg, aangedreven door winsten in de nuts- en gezondheidszorgsectoren. De bredere Topix-index volgde met een stijging van 1,3%. Aan de andere kant van de regio daalde de Hang Seng-index in Hongkong met 0,55%, en de CSI300 in het vasteland van China verloor eveneens 0,4%. Ondertussen bleven de rentes op leningen in China ongewijzigd op respectievelijk 3,35% voor de eenjarige en 3,85% voor de vijfjarige lening, in lijn met de verwachtingen.

Uit de notulen van de Reserve Bank of Australia bleek dat de centrale bank zijn benchmarkrente handhaafde op 4,35%, hoewel inflatie nog steeds boven het doel blijft en hardnekkig blijkt. Hoewel de bank overwoog om de rente te verhogen, besloot zij deze toch ongewijzigd te laten vanwege de gemengde economische data. De RBA waarschuwde echter dat een renteverlaging op korte termijn onwaarschijnlijk is.

Europa opent licht hoger

In Europa gaan de beurzen licht hoger van start. Beleggers verwerken op dinsdag enkele belangrijke economische cijfers, waaronder de producentenprijsindex van Duitsland, het laatste monetaire beleidsbesluit van de Zweedse centrale bank en de definitieve inflatiecijfers uit de eurozone.

Beursagenda

Dinsdag 20 augustusDE – PPI
EUR – CPI
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
08:00
11:00
19:35
Woensdag 21 augustusJPY – Export
JPY – Handelsbalans
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-notulen
01:50
01:50
16:30
20:00
Donderdag 22 augustusDE – Productie PMI
DE – Diensten PMI
EUR – S&B Globals samengestelde PMI
EUR – ECB notulen
VS – Jackson Hole symposium
VS – Jobless claims
VS – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Bestaande huizenverkopen
09:30
09:30
10:00
13:30
14:30
14:30
15:45
16:00
Vrijdag 23 augustusJPY – Nationale Kern CPI
VS – Jackson Hole symposium
VS – Bouwvergunningen
VS – Nieuwe huizenverkopen
01:30
14:00
14:30
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/2024/08/19/stock-market-today-live-updates.html


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.